Over beton & terrazzo

BETON

Beton is een duurzaam en sterk materiaal. Het heeft een stoer en robuust uiterlijk en bevat van nature van een prachtige kleurschakering. Dat maakt beton geliefd en zeer geschikt als materiaal voor het maken van onder meer keukenbladen en tafels.

Onze producten van beton hebben eigenlijk bijna dezelfde samenstelling als van een betonvloer of viaduct. Het is net zo sterk en duurzaam. Alleen heeft een betonnen product van 8R BETONDESIGN een speciale nabehandeling ondergaan, waardoor het gladder en minder poreus is.
Beton is een mengsel van kiezel, zand en cement. Naast deze ingrediënten worden er ook hulpstoffen en evt. kleurpigmenten toegepast. Het mengsel (ook wel mortel genaamd) wordt gemengd met water en daarna wordt de mortel in een speciaal op maat gemaakte mal gegoten. Na een periode van uitharden wordt het product uit de mal gehaald en vindt de nabehandeling plaats. Hierna wordt het product geïmpregneerd.
Door jarenlange ervaring hebben we unieke verdichtingsmethoden ontwikkeld waardoor ons product zeer weinig luchtbellen bevat. Hierdoor zijn onze producten sterker en harder dan de producten die op traditionele wijze zijn gestort. Ook zijn de producten minder poreus en dus ook minder vlekgevoelig.

Beton kan gaatjes (luchtbellen) bevatten. Dit is inherent aan het product en geeft het product een uniek uiterlijk. Ook kan het blad (krimp) scheurtjes bevatten. Beton wordt nat gestort, tijdens het verhardingsproces komt warmte vrij, waardoor er tijdens het afkoelen (krimp) scheurtjes kunnen ontstaan. Beton is kalkhoudend en hierdoor gevoelig voor vlekken. Veel mensen weten deze gebruikssporen te waarderen, het geeft het blad immers een uniek en doorleefd uiterlijk.

 • Robuuste, stoere uitstraling
 • Verkrijgbaar in tal van kleurvarianten
 • Altijd een uniek blad met eigen kleurschakeringen
 • Hittebestendig, hard en behoorlijk krasvast
 • Lange levensduur
 • Makkelijk te reinigen

Beton is een natuurproduct. Om de uitstraling zo lang mogelijk te behouden, is regelmatig onderhoud nodig. Gebruik daarvoor altijd Hillstones onderhoud- en beschermingsmiddelen

Voorkom vlekken
Vlekken geven een betonnen werkblad een robuust en doorleefd karakter. Desondanks is het beter om te voorkomen dat oliën, vetten, zuren, sterke basen, ontkalkingsmiddelen en gootsteenontstoppers op het blad komen. Als dit toch gebeurt, reinig het werkblad dan zo snel mogelijk.

Krasvorming tegengaan
Beton is goed bestand tegen hitte. Toch adviseren we om onderzetters te gebruiken. Dit voorkomt dat de beschermlaag van het werkblad wordt aangetast en vermindert de kans op krassen. Gebruik voor het snijden van etenswaren altijd een snijplank met viltjes of rubberen voetjes. Vermijd het schuiven met elektrisch apparaten of pannen over het werkblad.

TERRAZZO

Terrazzo is een mengsel van gebroken natuursteen (marmer, kalk of graniet), dat gebonden wordt met cement. Eventueel kan ook parelmoer of gebroken glas toegevoegd worden. Zo ontstaat een materiaal met een chique, duurzame uitstraling en een persoonlijke touch.

Hillstones maakt terrazzo keukenbladen op traditionele Italiaanse wijze. We gieten een zorgvuldig samengesteld terrazzo mengsel in een op maat gemaakte bekisting. Nadat het terrazzo is uitgehard, wordt het geschuurd, gepolijst en geïmpregneerd.

Terrazzo is een mix van cement, natuursteengranulaat en hulpstoffen, die gemengd wordt met water. Tijdens het mengen kunnen er luchtbellen in het beton ontstaan. Deze luchtbellen liggen onder het oppervlakte en zijn soms iets anders van kleur dan het blad. Het kan zijn dat de luchtbellen later opengaan.

Terrazzo krimpt tijdens en na het verharden. Dit gaat door tot enkele weken na het storten. Hierdoor kunnen krimpscheurtjes ontstaan. Het risico op deze kleine scheurtjes is het grootst op plekken waar uitsparingen zijn aangebracht voor bijvoorbeeld de spoelbak, kraan of kookplaat. Het voorkomen van krimpscheuren is niet mogelijk.

 • Chique, stijlvolle uitstraling
 • Mogelijk om eigen kleur en samenstelling te kiezen
 • Lange levensduur
 • Hittebestendig, hard en behoorlijk krasvast
 • Makkelijk schoon te maken
  .

Terrazo is een natuurproduct. Om de uitstraling zo lang mogelijk te behouden, is regelmatig onderhoud nodig. Gebruik daarvoor altijd Hillstones onderhoud- en beschermingsmiddelen

Voorkom vlekken
Vlekken geven een terrazzo werkblad een robuust en doorleefd karakter. Desondanks is het beter om te voorkomen dat oliën, vetten, zuren, sterke basen, ontkalkingsmiddelen en gootsteenontstoppers op het blad komen. Als dit toch gebeurt, reinig het werkblad dan zo snel mogelijk.

Krasvorming tegengaan
Terrazzo is goed bestand tegen hitte. Toch adviseren we om onderzetters te gebruiken. Dit voorkomt dat de beschermlaag van het werkblad wordt aangetast en vermindert de kans op krassen. Gebruik voor het snijden van etenswaren altijd een snijplank met viltjes of rubberen voetjes. Vermijd het schuiven met elektrisch apparaten of pannen over het werkblad.

Vlekken verwijderen
Vlekken in Terrazzo kunt u zelf verwijderen met schuurpapier (korrel 320 of 400) of de groene achterkant van een geel schuursponsje. Schuur met een ronddraaiende beweging. Wrijf na het schuren de vlek of eventueel het gehele blad in met hardsteenolie.